6 regler app udvikler bør følge under app udvikling

12 Dec 2017
mobile app developer

For en app udvikler er det nemt at udvikle en app, men at udvikle en succesfuld app kan være en stor udfordring. En succesfuld app er resultatet af en masse hårdt arbejde, indsats, tid, penge og vigtigst af alt, en disciplineret tilgang. Når vi taler om disciplin, er det allerførste ord, der rammer os, "REGLER". For ethvert succesrigt projekt er der visse regler, som man bør følge. På samme måde er det for en succesfuld app vigtigt for udviklerne at følge disse regler.

En app er en oplevelse, du tilbyder til dine brugere, og kun en god oplevelse vil resultere i en loyal kundebase til din app. En dårlig oplevelse vil nedsætte din app downloads og bruger engagement. Valget er således dit, om du vil tilbyde en god eller en dårlig oplevelse til dine kunder. For at placere din app på listen over højest downloadede apps, skal du følge reglerne, som vi vil diskutere yderligere i denne blog.

For app udvikler, der ønsker at imødekomme en god oplevelse for deres brugere, er der 6 regler, som de bør huske under udviklingen af apps. Uden at udskyde det yderligere, lad os tage et kig på de seks regler, der ofte overses af et flertal af app udvikler.

Regel 1

Kopier aldrig privatlivspolitik

Mange apps drukner i app butikkerne, og hvis du ønsker at gøre som dem, kan du roligt kopiere privatlivspolitikken. Din app er unik, med forskellige ideer og funktioner, så hvorfor dog kopiere en andens privatlivspolitik. Det er meget vigtigt for en app udvikler, at fordybe sig og udarbejde app’ens egen privatlivspolitik, baseret på mængden af oplysninger, som app’en indsamler fra brugerne. Hvis du efterligner privatlivspolitikken for en anden app, kan det hindre din apps succes.

Hver app tjener forskellige funktioner og indsamler forskellige oplysninger; derfor bør privatlivspolitikken også være specifik. De data, der indsamles fra brugerne, kan bruges i fremtidige opdateringer, oprette personlig push notifikationer, hjælp til udarbejdelse af forretningsplaner og mange andre ting. Når du indsamler data, skal du nævne hvilke oplysninger i din app's privatlivspolitik. Dette sikrer dine app brugere, at der ikke er usikkerhed, når din app får adgang til deres personfølsomme data, og vil lade dine brugere stole på at bruge din app.

Regel 2

Undgå at anmode om unødige tilladelser

Du skal acceptere det faktum, at dine brugere kan være meget utålmodige. At anmode igen og igen om unødige tilladelser irriterer dine brugere. Tilladelser er app udviklerens bedste ven og værste fjende. Enhver app, inklusiv dem udviklet af førende app udvikling Danmark, kræver tilladelse for at udføre grundlæggende funktioner, men nogle gange er disse tilladelser overflødige. Det stigende antal hackere har kun gjort listen over tilladelser længere, og det irriterer brugerne.

Hvis brugerne vil installere en app, og den eneste mulighed er at spamme accept knappen igen og igen før app’en har tilladelse, gør brugerne utilfredse. Således er det en app udviklerens opgave at reducerer anmodning om tilladelse til et absolut minimum, og derved undgå at irriterer brugerne ved unødige og overflødige tilladelser.

Regel 3

Lyt til dine brugere

Har du taget i betragtning hvad dine brugere siger? Lytter du til dine brugere? Overvejer du deres meninger og forslag? Hvis du vil være på toppen af brugernes liste, så bør du lytte til dem med udfoldede ører. Du bør levere en platform til brugerne, hvor de kan tilkendegive deres meninger og feedback vedr. app’en og din virksomhed. Brugernes feedback er yderst vigtigt for en succesfuld app. Du kan levere en e-mail-adresse, app store anmeldelser, sociale medie connection og mange andre ting, hvor brugerne nemt vil kunne give en tilbagemelding.

At lytte til brugernes feedback vil hjælpe dig med at planlægge bedre, fordi du allerede er opmærksom på de problemer, der generer dem, og nu kan du arbejde i overensstemmelse hermed og løse disse problemer effektivt. Dette hjælper dig også til at kunne udgive bedre app opdateringer og kende til brugernes forventninger. Det er til enhver tid bedre at vide direkte fra brugerne i stedet for at gætte årsagerne til de lave vurderinger af din app.

Regel 4

Foretag hyppig app testning

Når du tilbyder noget til nogen, kontrollerer du mindst to gange, om det er værd at give, eller ej. Tilsvarende bør du investerer rigelig tid til at teste den app, du tilbyder brugerne. Det er vigtigt for en app at gennemgå forskellige test faser. App tests bør udføres både internt og med beta-testere, før app’en lanceres. Det er ikke for sjov at de aller bedste app udvikler tester deres apps igen og igen.

En app bliver testet for at få sikret diverse egenskaber, fx at den ikke dræner batterilevetid, at den er fejlfri og meget mere. App udviklerne er forpligtet til at undersøge bruger adfærd selv før den får aktive brugere. En app udvikler er forpligtet til at udføre forskellige tests, fx test af UI-præstationer, enhedsprøvning, hastighedstest osv. De bør også overveje den korrekte kombination af enheder og vælge om nødvendigt at bruge skyprøvning.

Regel 5

Anmod om anmeldelser

Brugerne ønsker en god, uafbrudt og problemfri app oplevelse. Såfremt du ønsker at levere den bedste brugeroplevelse til dine brugere, bør du aldrig bede dem om at anmelde/vurdere din app, når de er midt i noget. Vær tålmodig og vent, indtil de har gennemført den enkelte handling. Hvis du gerne vil have anmeldelser fra dine brugere, bør du undersøge og finde frem til det bedste øjeblik, hvor du kan anmode dem. Forstå dine brugere, respekter deres tid, anmod om anmeldelser og vurderinger, og som et resultat får du sikkert nogle positive resultater.

Regel 6

Fokuser på sikkerhed

Hvis din app ikke er sikker, bør du forberede dig på mange afvisninger. Udviklerne er ansvarlige for app’ens sikkerhed. App sikkerhed er en af nutidens største bekymringer hos brugerne. Du bør altså fokusere på dette, og app udvikler har mange muligheder såsom, at integrere godkendelses funktioner, krypteringer, med mere. Disse funktioner hjælper din app til at blive brugernes første valg.

Udviklingen af en succesfuld app kræver meget mere end en fantastisk idé. Følger du ovennævnte regler er du godt på vej til at udvikle den bedste app til dine kunder. Du kan hente hjælp fra førende app udvikler i Danmark. Forhåbentlig vil denne blog hjælpe dig til at kunne skabe en fantastisk app.

Du kan kontakte Fifium på:

Email - contact@fifium.com

Kontakt nr. +45 50 89 89 89

Skype id-christoffermartini