Hvad koster det at lave en app til din virksomhed?

14 Feb 2018
Hvad koster det at lave en app

Da apps bliver mere og mere centrale for smartphone-brugerne, investerer iværksættere mere tid, penge og bestræbelser sig derfor på at gøre deres app ideer til en succesfuld og samtidigt virkeligapp. Den mobile revolution har indvarslet en spændende æra for enhver virksomhed. Mobile apps er blevet en af de mest effektive platforme til at opbygge brand arwareness og derigennem generere salg.

Hvilke faktorer påvirker app-udviklingsomkostningerne? Hvad koster det at lave en app? Hvad er fordelingen af den samlede prisfastsættelse? En masse flere spørgsmål har optaget hovederne på et flertal af iværksætterne derude. Med denne blog vil vi besvare hvert spørgsmål, bare holde fast og udforske videre i bloggen.

Hvad påvirker app-udviklingsomkostningerne?

Mobile app udvikling indebærer mange variabler, så den endelige pris hænger selvfølgelig sammen i en kombination af alle disse faktorer. App-udviklingsomkostningerne kan variere i forhold til den givent apps kvalitet og kompleksitet. Opbygning af en app er en stor investering i sig selv og hertil tales der både om tid og penge. Læs videre for at finde ud af, hvilke faktorer der afgør prisen for din app.

App udviklings Platformen

At bestemme, om der skal udvikles en app til iOS, Android eller begge, forudsiger udviklingstiden og dermed prisen. Hver platform er anderledes, og omkostningerne ved at udvikle apps varierer derfor i overensstemmelse hermed.

App udviklings-tilgang

App-udviklingsmetoden indebære, om der skal udvikles en native eller hybrid app. Native apps er bygget i OS's specifikke sprog, mens hybrid apps ikke er afhængige af et bestemt operativsystem sprog. Det foreslås altid at vælge native app-udvikling. Omkostningerne for både native og hybrid apps varierer og afhænger selvfølgelig af appens kompleksitet.

Funktioner og funktionaliteten

Hvilke funktioner og hvordan skal funktionaliteten være fordin app? Hvilket formål vil appenbetjene? Der er mange sådanne spørgsmål, du skal besvare, før du kommer i gang med app-udviklingsprocessen. Jo flere funktioner en app har, desto dyrere vil det være at udvikle. Nogle funktioner kan være komplekse, mens nogle kan være ganske enkle. Så på baggrund afkompleksiteten af både funktionerne og funktionaliteten i appen så vil prisen på appen følge herefter.

Antal skærme

Hvordan afgøre antallet af skærme prisen? Generelt set så jo flere skærmbilleder en app har, jo mere UX og designarbejde er nødvendigt. Det betyder i sidste ende samtidigt også mere programmeringstid. Derforvil man sige jo mere UX og design arbejde sammen med ekstra programmeringstid, jo højre vil den faktiske investeringsprisi sidste ende også være.

Backend Infrastruktur og API’er

Backend infrastruktur og API omkostninger, spiller en væsentlig rolle i de samlede omkostninger ved appen. Da kompleksiteten af backendplanen stiger, øges backend udviklerens indsats også. Det har direkte indflydelse på arbejdstiden, hvilket i sidste ende øger app udviklingsprisen.

QA og stabilisering

Vi er alle klar over, at kvalitetssikringen er et af de vigtigste aspekter af mobilappudvikling. Appen testes for fejl, bugs og yderligerekontrolleres appen også om funktionaliteten lever op til forventninger eller ej. Når denne fase er udført, er næste trin stabilisering, hvilket betyder at opdatere og rette de eventuelle fejl. Selv efter at appen er udgivet, er det vigtigt at gennemføre tests aktiviteter, som har til formål at rette yderligere fejl eller nedbrud, som kan forekomme, hvilket i sidste ende øger omkostningerne.

Der er mange andre faktorer, der bestemmer de endelige omkostninger ved appen. Så sørg for især at analysere ovennævnte funktioner, før du estimerer prisen på appen.

Hvor meget koster det at lave en app?

Efter at have undersøgt de faktorer, der påvirker appudviklingsprisen, er det på tide at undersøge, hvor meget din app kan koste. Som vi har diskuteret ovenfor, varierer omkostningerne for Android og iPhone apps. Så lad os undersøge omkostningerne ved henholdsvis Android og iPhone apps en efter én.

Android app udviklingsomkostninger

Den mulige Android-appudviklingsomkostninger kan variere afhængigt af projektets kompleksitet. Vi deler normalt Android apps op i fire kategorier, nemlig elementære apps, standard apps, komplekse apps og højteknologiske apps. Så lad os gennemgå skøn over omkostningerne til at udvikle alle fire typer Android-apps.

  • Du kan forvente at betale op til 250.000 - 400.000 DKK for en elementære app
  • Standard apps varierer fra 450.000 til 750.000 DKK
  • Komplekse og multi-featured apps koster 650.000 - 900.000 DKK
  • Højteknologiske apps kan koste fra 800.000 - 1.200.000 DKK

iPhone app udviklingsomkostninger

iPhone app udvikling indeholder ligeledes mange variabler, der bestemmer app udviklingsendelige omkostninger. Udviklingsomkostningerne varierer for simple tabelbaserede apps, databaseapps og spil. Lad os finde ud af, hvor meget du skal sætte til side for at oprette iPhone-app.

  • Enkelte tabelbaserede apps kan koste alt fra 150.000 - 250.000 DKK
  • Omkostningsoverslag for udvikling af en databaseapp spænder fra 250.000 - 500.000 DKK
  • Spil vil sandsynligvis koste fra 500.000 - 2.000.000 DKK

Forhåbentlig, efter at have læst denne blog, vil du få svaret på dit spørgsmål, hvad koster det at lave en app? En interaktiv, funktionsfyldt og unik app kan helt sikkert hjælpe din virksomhed med at opnå succesen. Hvis du er seriøs om at bringe en fantastisk app til markedet, bør du ansætte et ideelt team af udviklere og designere til at hjælpe dig med at opbygge din app.

Du kan også komme i kontakt med FIFIUM, et af de førende app udvikling i danmark. I dag er virksomheder på udkig efter apps, der overskrider brugernes forventninger og holder op med markedstendenser, og hos FIFIUM lader vi ikke nogen sten uvendt for at imødekomme vores kunders forventninger. Vi udvikler apps ved hjælp af de nyeste værktøjer og teknologier og har styr på markedstendenserne. Har du en fantastisk app ide? Tillad FIFIUM at omdanne din drømmeappide til en succesfuld virkelig app.

Du kan kontakte Fifium på:

Email - contact@fifium.com

Kontakt nr. +45 50 89 89 89

Skype id - christoffermartini