Løs udfordringerne ved app sikkerhed

4 Jan 2018
app security

Det er ingen hemmelighed at apps er et populært mål for hackere. Hver dag kommer nye apps på markedet, og mange hackere arbejder hårdt for at få adgang til disse apps og deres brugerinformationer eller for at plante malware. Sikkerhedsrisikoen ved apps bør ikke undervurderes og app sikkerhed anses fortsat for at være en af de største udfordringer app udviklerne ikke kan ignorere.

Tyveri af kreditkortoplysninger, brugeroplysninger og andre personfølsomme data sker dagligt. App udviklere er opmærksomme på denne kendsgerning og investerer både tid og penge i at imødekomme disse udfordringer. Spørgsmålet om en app

sikkerhed påvirker ikke kun brugerne, men også virksomhederne er udsat. Hvis deres kunders personfølsomme data udsættes for hacking, vil det være svært at genvinde deres kunders tillid.

Ansvaret ligger ikke kun på app udviklernes skuldre, men også virksomhedernes. De bør være opmærksomme på sikkerhedsudfordringer og kende de nødvendige løsninger for at sikre en sikker og god app oplevelse. Vi ser nærmere på app sikkerhed sudfordringer samt løsninger.

Fragmentering

Fragmenteringen af apps på forskellige enheder gør det endnu vanskeligere at levere en sikker app. Udviklere skal acceptere fragmentering som en realitet og en udfordring, der vil fortsætte fremadrettet. Udviklerne udgiver forskellige versioner af den samme app, og da de forskellige operativsystemer har forskellige muligheder, er det sværere at holde styr på og holde sikret. På nuværende tidspunkt er fragmentering et komplekst problem, som ikke let kan løses. Udviklere bør have stort fokus på fragmentering, så de kan forebygge potentielle sikkerhedsudfordringer.

Kodning

App malware skyldes oftest fejl i app’ens design eller kodning. Nogle virksomheder anvender kode udviklet af andre udviklere, og dette kan hackere potentielt udnytte. Mange hackere skaber koder i håb om, at app udviklere vil bruge deres kode, og i sidste ende vil de kunne stjæle app’ens personfølsomme oplysninger. App virksomheder eller udviklere bør ikke stole på tredjeparts kodning uden verifikation. Hvis app udviklerne udvikler koden fra bunden, er der større sandsynlighed for at skabe en sikker app.

Usikker datalagring

Nogle programmører har dårlige datalagrings vaner. I nogle af de mest populære apps indtaster brugerne deres adgangskoder en gang, mens de aktiverer betalingsdelen af appen, og de bruger det igen og igen for at foretage ubegrænsede køb uden at skulle indtaste deres adgangskode eller brugernavn igen. I sådanne tilfælde skal brugerdata være sikre, og brugernavne, adgangskoder og e-mail-adresser skal krypteres. Udviklere kan endda designe appen på en sådan måde, at følsomme oplysninger som adgangskoder, kontaktoplysninger, kreditkortoplysninger osv. ikke opholder sig direkte på enheden.

Manglende sikkerhed på serversiden

Der er mange app udvikler, der tilbyder god app sikkerhed på deres apps, mens deres server-side er modtagelig for angreb. Hvis du har en top sikker app, og den er parret med en usikker server, vil din virksomhed forblive i risiko. Selvom sikring af servere kan være en frustrerende og kedelig opgave, der samtidigt kræver ekspertise, er det en vigtig opgave. at sikre den server app’en lanceres på, forebygger databrud og andre hovedpiner for din virksomhed. Der bør være stort fokus på at investere i app serverens sikkerhed.

Den fysiske hacker

Det er ikke kun den digitale hacking, der bør være i udviklernes opmærksomhed. En enhed kan blive stjålet eller tabt, hvilket kan sætte personfølsomme data i fare. I sådanne tilfælde kan app’en gennemføre session timeout ugentlige eller månedlige for at rydde enheden for lagrede adgangskoder. Det er således vigtigt at overveje de fysiske overtrædelser og ikke kun de digitale.

Dårlig autorisation og godkendelse

App udvikler bør have stort fokus på autorisation og godkendelse for at levere en sikker app. Udfordringerne ved godkendelse og autorisation er endnu mere komplicerede end andre udfordringer. Vedvarende godkendelse inden for apps skal implementeres som valgmulighed og ikke som standard. Så ønsker du en sikker app, skal der udfordringerne ved godkendelse og autorisation altså også løses.

Hackere forsøger at stjæle personfølsomme data og kompromittere app sikkerhed, og virksomheder er forpligtet til at ansætte førsteklasses app udviklere, der kan hjælpe dem med at reagere hurtigt på trusler. App Sikkerhed er et af de mest afgørende aspekter inden for app udvikling, og der er mange måder at forebygge sikkerhedsbrud på.

Du kan kontakte Fifium på:

Email - contact@fifium.com

Kontakt nr. +45 50 89 89 89

Skype id-christoffermartini