Hvad koster det at udvikle en app

3 Aug 2017

I dag sker alt fra at praje en taxa til bookning flybilletter eller bestille mad ved hjælp af apps. Apple App Store estimerede omkring 2,5 milliarder app downloads sidste år og mere end 85% af online køb igennem smartphones. App industrien har genereret i omegnen af 44,8 milliarder dollars i 2016 og tallene bliver kun større og større indenfor de næste par år.

En app er en genial måde at forbedre din virksomheds brand og genkendelighed. Den vil fungere som et marketingsværktøj overfor dine produkter og services, hvor du nemt og effektivt kan præsentere, introducere og promovere nye samt eksisterende produkter. At være tilgængelig på app platforme, vil sikre dit brand gratis markedsføring og udvide din kundebase markant. At have en app vil også forbedre kundeoplevelsen og kundeservice og muliggøre nem og hurtig feedback og kontakt med dine kunder. Med andre ord er det indiskutabelt, at din virksomhed har behov for en app for at kunne konkurrere med denne store efterspørgsel fra hele verden.

Så vi behøver altså ikke længere at sætte spørgsmålstegn ved vigtigheden af apps i den moderne verden, men du har måske allerede sat spørgsmålstegn ved udviklingsomkostningerne for en app. Først og fremmest bør du have en klar idé om hvilken slags app du ønsker udviklet. Det vil gøre processen hurtigere og mindske risikoen for fejl og redesigns samt sikre dig det mest præcise estimat i henhold til udviklingsomkostninger, altså prisen for udviklingen af app’en.

Før du laver en aftale med din nye app udvikler, bør du overveje hvilken platform du ønsker at understøtte, da det har indflydelse på hvilket marked du sigter efter samt udviklingsomkostningerne. Imens iOS er den mest populære platform i USA, har Android kæmpet sig frem til en førsteplads i Asien, Afrika og Sydamerika. Apps udviklet til iOS er en smule billigere og hurtigere at bygge sammenlignet med Android apps. Det har vist sig at iOS brugere har tendens til at bruge flere penge, hvorfor nogle app udviklere bygger iOS før Android, for at få en idé om app’ens success eller behov for videreudvikling.

Når du har fået helt styr på konceptet omkring din nye app og ved hvilken platform du ønsker den udviklet til, er det tid til at gå på jagt efter et stærkt app udviklerteam. Normalt indebærer dette en eller flere projektmanagere, UI/UX designere, kodere og QA ingeniører. Udviklingsomkostningerne afhænger af app’ens kompleksitet. Denne er vigtig at definere, hvorfor vi her præsenterer en række gennemsnitlige tids- og prisestimater, som din guideline, før du kontakter en app udvikler.

Simple apps kan tage op til 10 uger at bygge, med i nærheden af 90 timers design og 800 timers backend udvikling. Mere komplekse apps kan tage op til og mere end 28 uger at bygge. Design kan tage omtrent 370 timer og for backend udvikling op til 2200 timer.

Gennemsnitlig udviklingspris for apps:

  • Tabel baseret app: 6.000 - 25.000 DKK
  • Database app: 50.000 - 320.000 DKK
  • Simpel app: 160.000 - 220.000 DKK
  • Standard app: 290.000 - 350.000 DKK
  • Kompleks app: 350.000 - 640.000 DKK
  • High-tech app: 480.000 - 950.000 DKK
  • Spil app: 60.000 - 1.600.000 DKK

Dette burde give dig en fornemmelse for priserne på udvikling af apps, men husk på at ethvert projekt er unikt og vil kræve individuelle kravspecifikationer. Derudover er der et hav af app udviklere at vælge imellem, og hver især med forskellige priser og tidsestimater.

Hos Fifium, et førende app udviklingsselskab i København, skaber vi apps til virksomheder og private i en klasse for sig selv. Fifium leverer et team af dedikerede app udviklere, der stræber efter perfektion, når det kommer til at bygge apps for iOS og Android. Så når du har en god ide til en ny innovativ app, men ikke ved hvor du skal starte - kontakt Fifium, vi lytter til alle dine ideer og drømme og omdanner dem til en fantastisk app. Og vi leverer denne app til under markedsprisen, da vi altid stræber efter at være den bedste partner for vores eksisterende samt nye kunder. Du får billetter til forreste række til alt hvad angår skabelsen af din nye app, og vi vil gøre alt det hårde arbejde, der kræves for at fuldføre en succesfuld app.

Med vores mange års erfaring med udvikling af IT-løsninger, understøtter vi enhver kodning du har hørt om. Vi er stolte af at kunne levere apps af høj kvalitet, der er up to date med den nyeste teknologi og trends og til under den gennemsnitlige markedspris. Vi gør os meget umage med at skabe en app, der matcher dit brand, og på samme tid lever op til tidens trends, så din forretning får den bedst mulige eksponering. Vi udmærker os ikke blot ved at udvikle og levere en færdigt produceret app, vi hjælper også med lancering og markedsføring samt videreudvikling og opdatering af app’en.

Du kan kontakte Fifium på:

Email - contact@fifium.com

Kontakt nr. +45 50 89 89 89

Skype id-christoffermartini